Vliegvisweekend in Duitsland 2021

Visweekend in Duitsland

Op 22 september vertrokken 5 vissers richting Gerolstein om te gaan vissen in de Kyll, vooraf gegaan dooronze kwartier- maker Gerard v.d. Westen die al op zondag was vertrokken.
Omstreeks 10.00 uur was iedereen aanwezig bij Landhaus Tannenfels. Besloten werd om de eerste middag met z’n allen te gaan vissen in het water tussen Bewingen en Rockeskyll.
Voor enkele onder ons, waaronder ik zelf was het de eerste keer dat er op stromend water gevist werd. De vangsten vielen in zijn totaliteit toch wat tegen, maar ieder had vis gevangen.
Op deze eerste dag werd gegeten in het hotel. Een eenvoudige maar goede maaltijd voor weinig geld. Na afloop lekker bijkletsen en een paar potjes Weizenbier gingen we tijdig naar bed om de volgende dag fris aan een volle visdag te kunnen beginnen.
’s-Morgens weer vergunningen regelen, ditmaal gingen er 3 van ons naar Lissingen en de overige naar Birresborn. Eerst even naar de Lidl om wat eten en drinken voor die dag in te slaan. Ik zelf was bij Lissingen, een prachtig gebied met heel mooi viswater. Mark was hier de rest duidelijk de baas met de vangst van mooie vlagzalmen en bruine forellen. Nico en ik hadden ook niet te klagen. In het gebied van Birresborn was het alleen Gerard niet gelukt wat te vangen. Zijn kompanen Bram en John vingen wel, maar ook niet spectaculair. Ik vond het een zeer vermoeiende dag, klauteren over stenen, lopen tegen een sterke stroming en de hele dag maar werpen en werpen. (Ik weet dat ik nog moet leren hengel en lijn het werk te laten doen en niet mijn lichaamskracht moet gebruiken). Geen spectaculaire vangsten, maar wel een schitterende dag sloten wij af met een maaltijd bij de Chinees. Een soepje vooraf bleek een soep van ongeveer een liter te zijn, maar wel lekker. Hoofdmenu “ Alles Guten” was een bord vol met allerlei lekkere dingen die er in combinatie met wat vocht best ingingen. Zo rond 21.00 uur weer terug in ons hotel. Uiteraard nog een paar afzakkertjes genomen en dan naar bed.
Woensdag zou er gevist gegaan worden in Mürlenbach, twee stroken die in eerste instantie altijd afzonderlijk verhuurd werden. Een van de pachters voldeed echter niet aan zijn verplichtingen en de gemeente besloot daarom zijn strook te combineren met de andere strook voor een totale prijs van € 25. Hierdoor konden wij een zeer groot gebied bevissen, links en rechts van de brug in Mürlenbach. Wat een prachtig water is dat en wat werd er goed gevangen. Iedereen ving vis, vlagzalmen, bruine forellen en zelfs een barbeel werd door Mark uit het water gehaald. Zeker het beste stuk van onze 4 daagse visreis, Voor John was het een bijzondere dag: zijn verjaardag !!, dus jongens zuipen maar op zijn kosten. (Dank daarvoor John!) Afgesloten werd de dag met een prima diner in een van de vele restaurants in de regio. In het hotel nog even de verjaardag van John verder gevierd. Op donderdagmorgen was er onzekerheid over de vismogelijkheden. De vrouw die de vergunningen voor Mürlenbach moest verstrekken was niet aanwezig zodat een alternatief gezocht moest worden. Hoe dit afgelopen is weet ik niet aangezien Nico en ik besloten dat het wel genoeg geweest was. Wij waren bekaf en besloten naar huis te gaan. De rest is waarschijnlijk nog wel ergens in het water te vinden zijn geweest. Hoe hen dit vergaan is weet ik niet. Gerard is zelfs nog een dagje langer gebleven en is pas op vrijdag huiswaarts gegaan.
Al met al kunnen wij terugkijken op een paar geweldige dagen, goed weer, lekker eten natuurlijk ook lekkere Duitse biertjes. Het team van 6 vissers is voldaan huiswaarts gekeerd en weten één ding zeker: VOLGEND JAAR WEER DOEN !!.
Piet.