Vliegvissen in Schwarza, Thuringen 2021

Juni 2021. Eindelijk, we mogen weer!
Na maanden Corona ellende mogen we Duitsland weer in om in onze favoriete stromen te gaan vissen.
Natuurlijk hebben wij in Nederland helemaal niets te klagen over de vis mogelijkheden, maar op stromend water op forel en vlagzalm is toch wel wat anders dan onze polderwateren.
Dus de vreugde was groot, toen de GGD besloten had dat de vaccinaties registratie in het gele boekje genoteerd mocht worden, en de grens met Duitsland voor ons weer open was, evenals de hotels.
John had inmiddels al geïnformeerd of ook het ons bekende Hotel Zum Wildpark in Schwartzburg open was en kamers gereserveerd met half pension.
Hengels, thermoskan koffie en onderbroeken ingepakt, en dinsdagmorgen vroeg naar Tilburg om John op te halen en gaan!
Na 7 en een half uur sturen (er is altijd wel een oponthoud door weg werkzaamheden) aangekomen en verwelkomt te zijn, snel naar het water. Dat viel een beetje tegen, het had de week er voor flink geregend waardoor het water behoorlijk hoog stond en dus ook snel stroomde.
Niet getreurd, waadbroek, en stok gepakt en een stuk stroom opwaarts een plek opgezocht om te water te gaan en VISSEN!
Dat was toch even goed wennen, de stroming trok behoorlijk aan de kuiten, en ook de vliegen kwamen als een raket voorbij. Na wat aanpassingen en overgeschakeld op zware nymphen ook nog een paar forellen kunnen verschalken.
Woensdag heerlijk door het water geschoffeld en leuk gevangen, John had nog even een zitbad genomen, zijn nieuwe waadschoenen waren een beetje te glad en om tegen stroom in met een met water gevuld stripmandje viel het niet mee om weer te gaan staan, en na een lunch van Groninger worst en een fles Duits bier weer het water in.
De nymphen had ik inmiddels vervangen (in de boom) voor een droge vlieg en warempel na de tweede worp raak. Geen al te grote, maar toch, daarna niet veel meer gezien.
Woensdag is in het hotel altijd grillavond, altijd heel gezellig, het lijkt wel of dan het hele dorp komt eten , maar om een uur of 8 begon het te gieten.
Gelukkig zaten we droog en hadden er pas donderdag morgen last van, het water was chocolade bruin en stroomde hard.
John wilde voor zijn kleinzoon een landelijke vergunning halen, dus eerst naar Rudolfstad gegaan en naar het stads kantoor, en na alle gegevens te hebben genoteerd en met kopie van zijn paspoort en een pasfoto er bij toch geen vergunning gekregen, om dat zijn kleinzoon ter plaatse een handtekening moest zetten.
Met een van kwaadheid briesende John naar het Zweitserhuis gereden om van daaruit stroom opwaarts te gaan vissen.
Door de stroming en het nog niet erg heldere water ben ik overgegaan op verzwaarde baarsvliegen, geweldig!
Hierdoor ving ik behoorlijke 20+ forellen, die in de stroming flink tegenwerkten, ik was blij een 16% tip te hebben, anders had ik het echt niet gered.
De andere dagen hebben we heerlijk kunnen vissen, met enkele forellen van 30+en John heeft nog een vlagzalm gevangen en ik een prachtige regenboog verspeeld. En dan de avonden, na het diner nog eenpaar uurtjes bij het hotel tot de brug vissen elke avond prijs , dan naar de biergarden en over naar bier en witte wijn om elkaar te bestoken met sterke verhalen. Heerlijk.

Zondag met pijn in het hart naar huis, maar ook wel blij dat we weer naar de vrouwen gingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *